BKS Parking

Wie zijn wij Beleid en visie Vacatures Algemene voorwaarden

Contact

Bedrijfsgegevens Veel gestelde vragen Stuur een bericht

Wie zijn wij

Beheerskantoor Scheveningen B.V. (BKS) werd in 1973 opgericht door de Verenigde Bedrijven Bredero, nadat de opdracht tot de herbouw van Scheveningen Bad was verworven. In de eerste jaren hield BKS zich bezig met het beheer en de bewaking van de teloor gegane voormalige eigendommen van Zwolsman’s E.M.S. (Exploitatie Maatschappij Scheveningen). Na de oprichting van het Consortium Scheveningen B.V. in 1976 met na enkele jaren als partners Bredero en Nationale-Nederlanden kreeg BKS de taak de bestaande en nieuwe objecten in Scheveningen Bad te beheren en te exploiteren.

Het beheer omvatte de verhuur, administratie/incasso en onderhoud van o.a. de Boulevard, de Palace Promenade, de Palaceflats, het Kurhaus, het Gevers Deynootplein, de Kurhaus-appartementen en het Grand Hotel Complex. De exploitaties bestonden uit het runnen met eigen personeel van het Circustheater, het Golfbad, de Pier en parkeergarages.

Sinds de 70-er jaren was ook de Gemeente Den Haag een belangrijke opdrachtgever, voor wie BKS het Scheveningse strand exploiteerde, alsmede enig vastgoed en alle parkeervoorzieningen in de badplaats met uitzondering van het straatparkeren.

In 1987 failleerde de Verenigde Bedrijven Bredero en verzelfstandigde BKS zich middels een management buy-out door de 3 aandeelhouders en werden de bovengenoemde activiteiten voortgezet.

Mede door de verkoop (1992) van de Pier en het Circustheater door Nationale-Nederlanden en de sluiting van het Golfbad in 1993 richtte BKS zich op nieuwe activiteiten, waarin de opgebouwde know-how en ervaring op het gebied van vastgoed, attracties en toerisme verder konden worden uitgenut en werd Bexfin B.V. opgericht met als doel het realiseren van het Sea Life Centre (in een deel van het voormalige Golfbad-pand op de Boulevard) middels een joint venture met Sea Life Centre U.K., hetgeen in 1993 resulteerde in de oprichting van Sea Life Centre Scheveningen B.V.

In 1994 werd Bexpark B.V. opgericht teneinde in het kader van de privatisering van de 3 Gemeentelijke parkeergarages in Scheveningen Bad een bod te doen op de koop van deze garages, welk bod werd geaccepteerd. BKS voert op contractbasis het beheer en de exploitatie van deze garages uit voor Bexpark B.V., alsmede voor de Gemeente m.b.t. de parkeerterreinen onder de naam BKS Parking. Het beheer wordt ter plaatse uitgevoerd, 24 uur per dag / 7 dagen per week.