BKS Parking

Wie zijn wij Beleid en visie Vacatures Algemene voorwaarden

Contact

Bedrijfsgegevens Veel gestelde vragen Stuur een bericht

Wie zijn wij

BKS werd in 1973 opgericht en kreeg (na de periode Reinder Zwolsman) o.a. namens eigenaresse Nationale-Nederlanden de taak alle bestaande en nieuwe objecten in Scheveningen Bad te gaan beheren en te exploiteren.

Het beheer omvatte de verhuur, administratie/incasso en onderhoud van o.a. de Boulevard (winkels en horecabedrijven), winkelcentrum Palace Promenade (12.000 m2), de Palaceflats (252 stuks), het Kurhaushotel, restaurants en bedrijfsruimten rond het Gevers Deynootplein, de Kurhausappartementen (131 stuks) en het Grand Hotel complex (incl. VvE Beheer). De exploitaties bestonden uit het runnen met eigen personeel van het Circustheater, het Golfbad, de Pier en parkeergarages.

Sinds de 70-er jaren was ook de Gemeente Den Haag een belangrijke opdrachtgever, voor wie BKS het Scheveningse strand exploiteerde, alsmede enig vastgoed (o.a. kiosken op de Boulevard) en alle parkeervoorzieningen (o.a. Parking Zwarte Pad) in de badplaats met uitzondering van het straatparkeren.

In 1993 richtte BKS zich op nieuwe activiteiten, waarin de opgebouwde know-how en ervaring op het gebied van vastgoed, parkeren, attracties en toerisme verder konden worden uitgenut en werd samen met een Engelse partner het Sea Life Centre op de Scheveningse Boulevard geopend.

In 1994 werd door de aandeelhouders van BKS een nieuwe B.V opgericht, teneinde - in het kader van de privatisering van de 3 gemeentelijke parkeergarages in Scheveningen Bad - een bod te doen op de koop van deze garages, welk bod werd geaccepteerd. BKS voert op contractbasis het beheer en de exploitatie van deze garages uit onder de handelsnaam BKS Parking.

Vervolgens kochten deze zelfde aandeelhouders in 1996 van Nationale-Nederlanden het bedrijf-onroerend goed rondom het Gevers Deynootplein/Gevers Deynootweg, in 1998 een groot aantal Kurhausappartementen, in 1999 (middels een joint-venture met Hommerson Casino’s) het winkelcentrum Palace Promenade (12.000 m2) en in het jaar 2000 de bedrijfsruimten aan de Boulevard (deel Palace Promenade tot aan Zwarte Pad). Ook voor deze objecten bleef BKS op contractbasis het beheer en/of de exploitatie uitvoeren. Na ruim 25 jaar kwam hieraan in 2008 voor het winkelcentrum een einde, omdat Hommerson in dat jaar voor 100% eigenaar werd van de Palace Promenade. Dit gold ook voor de Noord-Boulevard, waarmee Hommerson andere plannen bleek te hebben.

In 2012 kon het parkeerbeheer van BKS (BKS Parking) worden uitgebreid door de aankoop van 3 gemeentelijke parkeergarages in het centrum van Vlaardingen, waarvan 1 direct grenzend aan een groot winkelcentrum.

Naast de beheer- en exploitatie-activiteiten is BKS altijd nauw betrokken geweest bij de promotie van de badplaats, waarvoor zij destijds de Stichting Scheveningen Bad heeft opgericht. Een manager in dienst van deze Stichting organiseert diverse evenementen in Scheveningen Bad. BKS verzorgt de financiële administratie en vormt het bestuur van de Stichting.